Europa-Parlamentsvalget 2024

Jonas Pullich

Venstres Ungdoms Kandidat til Europa-Parlamentsvalget 2024

Lige siden 2019, da jeg meldte mig ind i VU, har jeg brændt for EU. Det er nemlig i EU, hvor vi kan gøre de store forskelle og kæmpe de hårdeste kampe. Klima-, miljø-, uligheds-, forsknings- og sikkerhedspolitik stopper nemlig ikke ved grænsen til udlandet. Derfor skal vi søge fælles løsninger på fælles problemer, så alle er forpligtet, og Danmark ikke ender med at kæmpe en hård og umulig kamp alene.

Vi kan ikke komme udenom, at der er mange danskere der er skeptiske overfor EU. Særligt suverænitetsspørgsmålet fylder meget for danskerne. Det kan jeg sagtens forstå, for EU bliver ofte fremstillet meget kritisk i medierne og på de sociale medier. Her har EU og de politiske partier, en opgave om at fortælle om alle de gevinster Danmark har pga. EU. En opgave jeg gerne løfter min del af. Dog er virkeligheden ikke helt så grum som den ofte bliver fremstillet. Når jeg taler med andre unge, så oplever jeg en generel begejstring for de muligheder der ligger i EU. Det er slet ikke kun de unge der ser muligheden i de transnationale samarbejd, som f.eks. EU, og derfor skal vi selvfølgelig se på de muligheder. 

Selvom jeg er blandt de mange, der ser mulighederne i EU, så siger jeg ikke blindt ja til alt fra EU. Når det kommer til arbejdsmarkedspolitik, så skal EU ikke blande sig. Danmark har et enormt effektivt system, hvor arbejdstagere og arbejdsgivere forhandler løn og arbejdsmarkedsforhold. Derfor vil jeg naturligvis værne om den danske model.

Oplysninger: